restanyada

restanyada f CULT POP En el procés tradicional d´elaboració del vi, és el manadet de tanys que es col·loca al fons del cubell, just davant del forat de l´aixeta. La funció d´aquest manoll és la de servir de filtre en trascolar, tot permetent el pas del vi alhora que reté la pinyolada i impedeix el pas de la brisa. Les rames de les plantes usades a aquest efecte, a més de la citada utilitat filtradora, tenen també la funció d´aromatitzar i transmetre el seu gust al most en fermentació, raó per la qual hom fa la restanyada amb plantes aromàtiques, com ara la frígola o el fonoll. [AMB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments