fornejar

fornejar v tr GASTRON Passar pel forn. Una vegada net després de fer el pa, però quan encara el forn és calent, s’hi introdueixen figues, garroves o qualsevol altre producte que es vulgui conservar durant un cert temps, per acabar-les d’assecar i evitar que facin cucs. A la preparació de les xereques, després d’obrir les figues per la meitat i assecar-les al sol, se n’ajunten dues i es passen un moment pel forn, abans de col·locar-les, ja fredes, dins d’una alfàbia. [BGF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments