formigons

formigons m GASTR Pasta alimentària elaborada amb farina de blat, aigua i sal que, juntament amb la sèmola i les tallarines, va ser durant molt de temps la base habitual de les sopes a la pagesia. Encara que ja no s’empren, antigament era costum al món rural que cada casa preparàs els seus formigons, que constituïen un dels derivats de la farina més usual a la dieta. El senzill procés d’elaboració consistia en la preparació d’una massa d’aigua i farina sense pastar, treballada per tal d’aconseguir petites boletes. Per fer-los es posava un grapat de farina dins un recipient redó que normalment era un sedàs fi, però que podia ser un plat, una greixonera, etc. i s’anava esquitant lleugerament d’aigua i girant de tant en tant en sentit circular per lligar la farina amb les gotetes d’aigua en unes boletes que es passaven a una llauna plana. Quan es tenien els formigons fets, es passaven pel forn uns minuts a la mateixa llauna. [BGF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments