fonyar

fonyar v tr CULT POP Acció de trepitjar i aixafar amb els peus el raïm dins el fonyador per tal d’extreure el suc del fruit que després es deixarà fermentar al cubell, a fi d’obtenir-ne el vi. Una vegada collit el raïm, s’acostuma a assolellar-lo durant uns dies perquè perdi aigua i guanyi en graduació alcohòlica. Una vegada fonyat es deixa fermentar entre quatre i set dies dins el cubell i després es trascola. Cada vegada s’empren més mitjans mecànics i es va abandonant aquest sistema tradicional de fonyar. [BGF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments