coccinèl·lids

coccinèl·lids m pl ENTOM Família d’insectes coleòpters.

Són els depredadors coneguts per tothom com marietes . Aquestos insectes destrueixen gran quantitat de polls i d’altres insectes que constitueixen plagues, s’alimenten tant dels adults com de les larves.

Un membre vegetarià de la família és Subcoccinella vigintiquatorpunctata, molt abundant a la Mediterrània. És una espècie molt variable, l’única constant de la qual és que no té mai 24 punts sinó de 16 a 20.

Els gèneres Coccidula i Rhyzobius no segueixen les característiques generals de les marietes, ja que són insectes llargueruts; però quasi tots els altres tenen la típica forma semiesfèrica. Tenen gran varietat de colors i, per a la seua identificació, hom no s’hi pot fixar.

Hi ha espècies carronyeres, però les europees no es troben sovent als magatzems d’aliments. Oryzaephilus surinamensis, anomenat corc dentat del gra, constitueix una de les plagues més comunes dels graners. [MRM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments