cocarroi

cocarroi m GASTRON Coca petita endoblada sobre si mateixa de manera que pren forma de mitja lluna. És feta d’una massa de farina, aigua i greix de porc farcida d’espinacs o de bledes amb pinyons, panses, ceba tendra i all picat menut.

Els espinacs o les bledes es fan nets i es tallen menuts, es passen per la paella amb oli juntament amb les cebes tendres i els alls, s’assaona amb sal, pebre i un polsim de pebrera vermella.

La pasta no s’ha de treballar massa, se separen unes pilotetes i es fan uns cercles d’un palm de diàmetre amb el corró o fusany; sobre cada un d’ells es posen unes cullerades o pinyots de la verdura sofregida i s’afegeixen els pinyons i les panses, s’endoblen pel seu centre i amb els dits s’uneixen les vores. S’enfornen sobre una llauna untada d’oli o de greix.

També es fan els cocarrois de peix, substituïnt la verdura per molles de peix de poca espina com el lluç o l’anfós torrat i trempades amb oli, pebre, pebrera vermella, sal i suc de llimó i acompanyades d’una picada d’alls i juvert.


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments