baldufa

baldufa f
1 ZOOL [Monodonta turbinata, família dels tròquids] Caragol marí molt comú a les costes rocoses d’Eivissa i Formentera. La conquilla, de devers 2’5 cm d’alt i d’ample, presenta sis voltes abombades. Té un opercle corni. És de color blanc verdós i groguenc, amb taques rosades o violàcies allargades, paral·leles a l’enrotllament.
2 ZOOL baldufa rugosa [Astraea rugosa, família dels turbínids] Caragol marí de fonera que té una conquilla de devers 5 cm d’altura. Té set voltes amb files paral·leles de tubercles i espines de dimensions variables. L’opercle, de forma d’espiral calcificat, és pla per la part interior i abombat per la part exterior, i rep el nom, popularment, d’ull de santa Llúcia .


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments