Tur Riera, Vicent

Tur Riera, Vicent (Eivissa 1969) TEA/SOC Periodista i dramaturg.

Llicenciat en periodisme pel CEU San Pablo de València i titulat superior en art dramàtic (especialitat de direcció i dramatúrgia) per l’Institut del Teatre de Barcelona.

És autor de les següents obres teatrals: Sol (Premi Eduard Rifà de Teatre Radiofònic de Ràdio Associació de Catalunya 1995), La llum (Premi per a Joves Escriptors en Llengua Catalana de la UIB 1999), George (2001), La successió (2003), Alícia (Premi Joaquim Bartrina 2003) i Veritat o mentida (2006).

Algunes de les seues obres han estat representades a Catalunya i a Mallorca, encara que no amb regularitat; és el cas de George, Alícia o Veritat o mentida.

És un dels fundadors de la companyia eivissenca L’Increat Teatre , l’any 1998, i director de bona part dels muntatges d’aquest grup, entre els quals hi ha les dues versions de No sóc ben sol amb tots aqueixos passejants, sobre la poesia de Maria Villangómez (1998 i 2001); IBZ 2050, del qual també és autor (2002); Els enamorats, de Carlo Goldoni (2002), o La ratera, d’Agatha Christie (2007).

També ha publicat un llibre de poemes: Nosa (2001).

Com a periodista, ha estat redactor a Diario de Ibiza, coordinador del suplement Mola al mateix diari, redactor a Ràdio 9 de València, redactor i productor a Ràdio Municipal de Castelldefels, redactor a IB3 Televisió i presentador de l’informatiu en desconnexió per a les Pitiüses al mateix canal, presentador dels programes Sa Vetlada, Entrevista i Bona Nit PitiüsesTelevisió d’Eivissa i Formentera i crític de teatre a l’edició pitiüsa d’Última Hora, entre altres; ha estat director de Televisió d’Eivissa i Formentera entre 2007 i 2013 i director del setmanari Prensa Pitiusa (2010 - 2013).

El 2014 era el conductor de la desconnexió per a les Pitiüses del programa El Faristol d’IB3 Ràdio. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments