Tur Ferrer, Víctor

Tur Ferrer, Víctor (Sant Francesc Xavier, Formentera 1956) POLÍT Polític.

Cursà estudis primaris a l’escola de Sant Francesc i el batxillerat a l’Institut Santa Maria d’Eivissa.

De molt jove ja s’interessà per la política i l’any 1981 s’afilià al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) . A les eleccions municipals del 8 de maig de 1983, segona convocatòria electoral en el marc democràtic, encapçalà la llista d’aquest partit per Formentera, i per primera vegada en l’etapa democràtica aconseguí la majoria absoluta amb sis regidors, per quatre el Partit Popular (PP) i un els independents. Però la polèmica suscitada en la tramitació del vot per correu comportà la no-comptabilització d’aquestos vots, la corresponent impugnació i la posterior anul·lació dels comicis per la junta electoral. La repetició de les eleccions l’octubre de 1983 atorgà novament la victòria per majoria absoluta al PSOE.

Durant el seu mandat com a batle de Formentera, entre altres actuacions, es redactaren les Normes subsidiàries de planejament urbanístic de Formentera, es va instal·lar la primera planta potabilitzadora d’aigua, es crearen els patronats municipals de Cultura, d’Esports i de Turisme, amb la finalitat de fomentar la participació ciutadana en les decisions dels diferents aspectes de la política illenca, s’adquirí la primera llanxa ambulància per al transport de malalts, s’aprovaren la retolació i la titulació de les véndes i dels carrers dels nuclis urbans per primera vegada, i la corresponent senyalització amb plaques de ceràmica obra de l’artista eivissenc resident a la Mola, Antoni Tur Costa “Gabrielet”, es va comprar i restaurar la capella de sa Tanca Vella i també cal esmentar durant aquella legislatura l’acord unànime del ple municipal relatiu a l’ús i domini públic de s’Estany des Peix.

A les eleccions de 1991 guanyà l’escó per Formentera al Parlament de les Illes Balears i al Consell Insular d’Eivissa i Formentera davant les candidatures de Joan Robert Masdeu Mayans (GUIF) i Pius Tur Mayans (PP). Va pertànyer al grup socialista, a l’oposició del govern del PP, i va portar diverses iniciatives parlamentàries entre les quals s’ha d’esmentar la proposició no de llei relativa a la negativa de la construcció del càmping des Ca Marí, que va ser aprovada per unanimitat de la Cambra Autonòmica.

Al llarg de la seua trajectòria política en el PSOE, ha ocupat diferents càrrecs orgànics tant locals com a la Federació Socialista Pitiüsa i a la comissió executiva del PSIB-PSOE. A final de 2007 fou nomenat assessor tècnic del president de les Illes Balears, Francesc Antich i Oliver. [JVV]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments