Torres Resina, Joan Josep

Torres Resina, Joan Josep (Santa Pola, Alacant 1967) TEA Actor i director de teatre.

De ben petit va venir a viure a Eivissa. Es va iniciar en el món del teatre amb la interpretació d’un paper a l’obra Los tres magos (1982) representada pel Grup de Teatre Experimental de l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics d’Eivissa, dirigit per Pedro Cañestro Torres , amb el qual va treballar fins a l’any 2001. Amb aquest grup ha representat, entre altres, les següents obres: La pareja abierta, de Dario Fo; S’assemblea de ses dones, d’Aristòfanes, versió de Marià Villangómez; La puta respetuosa, de Jean Paul Sartre; Los intereses creados, de Jacinto Benavente, i Bodas de sangre, Doña Rosita la soltera o el lenguaje de las flores i La zapatera prodigiosa, de Federico García Lorca.

Ha fet d’ajudant de direcció de Pedro Cañestro en el muntatge de La casa de Bernarda Alba, també de Lorca, i ha dirigit Revolta de bruixes, de Josep Maria Benet i Jornet.

Va ser cofundador del grup LIncreat Teatre (1998), amb el qual ha interpretat No sóc ben sol amb tots aqueixos passejants, muntatge fet a partir de textos de Marià Villangómez, amb el qual es va estrenar l’esmentat grup a la plaça de l’església de Sant Miquel de Balansat; també ha representat Somni de mala lluna (2001), de Josep Maria Muñoz Pujol; Txèkhov in love (2001), basat en les obres El cant del cigne, L’ós i El prometatge de Txèkhov; una adaptació del text Centre penitenciari, de Kafka; Els enamorats (2002), de C. Goldoni; Mireu-me bé: sóc l’altre (2003), espectacle basat en textos de Miquel Martí i Pol; El verí del teatre (2003), de Rodolf Sirera; IBZ 2050 (2002), obra inèdita de Vicent Tur; Pícnic (2004), de Fernando Arrabal, i Deliri a duo (2004), d’E. Ionesco.

Ha estat actor i director del Grup de Teatre de l’Institut d’Estudis Eivissencs i ha impartit tallers de teatre escolar als CP Sant Ciriac, CP Sant Joan de Labritja, CP Santa Gertrudis, CP Can Cantó, CP Sant Rafel, CP de Jesús i CP Es Vedrà. [MTT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments