Torres Costa, Antoni

Torres Costa, Antoni REL/SOC (Sant Antoni de Portmany 1946 — 2020) Sacerdot. Va iniciar els cursos de batxillerat el curs 1957-1958 amb el mestre Vicent Portas “Manyanet”, dels quals es va examinar com a alumne lliure a l’Institut Santa Maria d’Eivissa. Va ingressar al Seminari d’Eivissa l’any 1963 per iniciar els estudis de filosofia. L’any 1966 es va traslladar a Comillas per continuar estudis eclesiàstics, on es va llicenciar l’any 1970. També es va llicenciar en dret canònic l’any 1972 per la Universitat Pontifícia de Comillas i en dret l’any 1977 per la Universitat Complutense de Madrid.

Va ser ordenat sacerdot l’any 1970. Fou jutge eclesiàstic de la diòcesi d’Eivissa-Formentera des de l’any 1975 fins a la seua mort i canonge de la Catedral d’Eivissa des de l’any 1995. Membre del Consell d’Afers Econòmics de la diòcesi i secretari del Consell Presbiterial. També fou membre del Col·legi de Consultors de la diòcesi.

Impartí classes de religió en diversos col·legis i instituts d’Eivissa. També fou professor-tutor de l’Extensió a Eivissa de l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Agustí, adscrit a la Universitat Pontifícia de Comillas. Membre de l’Associació Espanyola de Canonistes, de la junta directiva de la qual va formar part durant anys.

L’any 1965 va començar a organitzar activitats juvenils de temps lliure, com marxes i acampades. Estava en possessió del títol de cap de campament i de director d’activitats de temps lliure infantils i juvenils. Va ser fundador del Grup Juvenil Portus Magnus , del qual era director, així com de l’Escola d’Educadors de Temps Lliure Portus Magnus . [MTT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments