Svedberg, Annakarin

Svedberg, Annakarin (Halmstad, Suècia 1934) LIT Autora de deu llibres, el quart dels quals Det goda livet: berättelse (1963, La bona vida, una narrativa) narra les seues experiències a Can Sifre, Eivissa, a començament dels anys seixanta del s. XX.

Svedberg pertany al grup d’escriptors escandinaus que provocaren una revolució sexual els anys cinquanta i seixanta, animats en molts de casos (com també els seus companys holandesos) per les seues experiències a Eivissa.

Les seues novel·les han estat qualificades com a pessimistes i presenten un punt de vista depressiu de l’homosexualitat, en contrast amb altres escriptors del gènere. Els protagonistes d’aquesta novel·la són dues sueques i un al·lot, amb els problemes típics dels residents bohemis: un propietari difícil, vesins antipàtics, l’apatia del sud i falsos bohemis que amb els seus egoisme i excentricitat dominen l’escena local.

La franquesa d’Svedberg pel que fa a la dura realitat del “paradís assolellat” és tal vegada el seu punt d’avantatge com a escriptora. Quan retornà a Suècia gaudí d’una breu fama com a autora d’obres eròtiques.

Durant els anys setanta va viure a Roma i a l’Índia (l’Himàlaia), on visitava temples budistes i començà a interessar-se per la meditació; a la seua tornada va escriure Indira Gandhi: en bok om kärlek (1980, Indira Gandhi: un llibre sobre l’amor). [MPD]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments