Sittl, Helga

Sittl, Helga (Bremen, Alemanya 1932) ART Fotògrafa i periodista.

Després d’estudiar fotografia a la Bayerische Staatslehranstalt für Photographie de Munic de 1952 a 1956, dedicà els quinze anys següents de la seua vida a la família. Començà a visitar Formentera des de 1960. El 1971 emprengué un recorregut d’hivern per les Pitiüses amb la famosa periodista del Süddeutsche Zeitung Ursula von Kardorff que fructificà en un article per al suplement del Frankfurter Allgemeine Zeitung. Sittl continuà amb un programa de ràdio l’agost de 1971 que s’emeté l’any següent a la Bayerische Rundfunk, Formentera, Insel vor der Saison.

Des d’aleshores ha treballat com a fotògrafa i periodista independent per a revistes i llibres de viatges i ha produït fins i tot un fotofilm (és a dir, amb imatges fixes) sobre el Sàhara per a la televisió (1977). De la seua col·laboració personal amb Kardorff durant setze anys resultaren tres clàssiques guies DuMont: Paris (1974, 20 edicions), Ibiza/Formentera (1978, 6 edicions) i Berlin (1982, 8 edicions).

Ha exposat les seus fotografies pitiüses (moltes de les quals daten de 1977) a la Galeria Carl van der Voort el 1978 (presentant la guia DuMont) i al Museu d’Art Contemporani d’Eivissa el 1986.

Tal com Kardorff va escriure en un breu passatge amb motiu d’aquest darrer esdeveniment, les fotos de Sittl “revelen l’essència d’ambdues illes en els anys setanta, alhora que algunes podrien prendre’s com a imatges d’un altre planeta”. [MPD]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments