Sims, George

Sims, George (Londres 1923 — Reading, Anglaterra, 1999) LIT Llibreter especialitzat en llibres antics i novel·lista de suspens.

La seua primera novel·la, The terrible door (1963), tracta d’un antiquari interessat en el passat obscur (“La porta terrible” d’Scott Fitzgerald) d’un exiliat literari, Frederick Lupin, inspirat en el misteriós homosexual Frederick Rolfe (1860-1913), que publicà les seues obres sota el pseudònim de Baron Corvo. En l’obra de ficció, el llibreter segueix la pista de les importants “Cartes d’Eivissa”, escrites (1914-16) per Lupin i clarament inspirades en les escandaloses cartes de Corvo (1909 i 1910), publicades per primera vegada el 1964 a la revista Art and Letters, i el 1967 amb el títol de Venice letters.

Després d’acabar els estudis secundaris, Sims treballà per a Reuters de Fleet Street, abans d’allistar-se en el cos d’Informació a Bletchley Park, on assistí a l’operació de desxifrar codis alemanys. Després de la desmobilització començà el seu negoci a Harrow (posteriorment traslladat a Wokingham, Surrey).

El 1949 publicà A catalogue of letters, manuscript papers, and books of Frederick Rolfe (Baron Corvo). Des de començament dels seixanta, Sims combinà la seua carrera de llibreter amb la d’escriptor i les seues dotze novel·les —totes ambientades en el món dels antiquaris— foren elogiades per escriptors com Evelyn Waugh.

Encara que es diu que investigà personalment durant les seues vacances les localitzacions per als seus llibres, a The terrible door aprofita quasi tots els detalls eivissencs d’un article de Norman Lewis reeditat en la seua col·lecció “The changing sky” (1959). Una descripció a la novel·la pescant salpes amb un rall és quasi idèntica a la de Lewis i també un escut d’armes al castell de Lupin, on una colla d’anarquistes havia fet el seu campament. També segueix exactament la narració de Lewis quan els anarquistes arribaren a Sant Vicent de sa Cala el 1936, davant de la insòlita casa de Raoul Villain amb les seues descolorides flors de lis.

Sims va escriure també quatre volums de memòries, entre els quals hi ha The rare book game (1985) i A life in catalogues (1994) que relata els seus descobriments dels manuscrits del Baron Corvo, que mai no va visitar Eivissa. [MPD]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments