Serra Tur, Joan

Serra Tur, Joan (Eivissa 1959) SOC Periodista i tècnic de ràdio i televisió.

Va començar la seua trajectòria professional el 1977 als vells estudis de Ràdio Popular d’Eivissa, la primera emissora local, integrada a la xarxa de la Cadena de Ondas Populares Españolas (COPE) i aleshores dependent del bisbat d’Eivissa. Al llarg de sis anys, fou redactor dels espais informatius i, a partir de 1983, va exercir-hi de cap de programació, fins al 1988.

Abans, entre 1977 i 1979, va simultaniejar aquesta activitat amb la redacció de Diario de Ibiza i, així mateix, portà les corresponsalies de l’agència de notícies Efe i Televisió Espanyola (TVE), a més dels periòdics El Día de Baleares, Diario de Mallorca (ambdós editats a Palma) i La Vanguardia, de Barcelona (1984-1988).

Durant una bona part de la seua llarga etapa a les ones eclesiàstiques, va compartir els micròfons amb Josep Manuel Piña, Antoni Pedro Marí i Concha García Campoy, entre altres companys.

L’estiu de 1988 deixà la radiodifusió per incorporar-se al projecte de La Prensa de Ibiza com a cap de redacció, amb l’engrescadora tasca de formar i organitzar la plantilla del nou rotatiu, que integrava tant destacats redactors i fotògrafs illencs (Josep Ribas Tur, Joan Lluís Ferrer Colomar, Rita Vallès, Vicent Marí Marí, Carles Ribas Fuentes, Pere Marí) com joves llicenciats procedents de la península (María Oña, Jesús Turel, José Miguel López Romero, Maite Llopis, Gabriel Sans i José Miranda Prieto, per esmentar-ne alguns).

El gener de 1989, a les poques setmanes del naixement d’aquest mitjà que va trasbalsar el panorama comunicatiu de les Pitiüses, el designaren sotsdirector, i el maig següent ja va accedir al càrrec de director, que mantengué fins al seu tancament, que va tenir lloc el 15 d’agost de 1993.

L’octubre del mateix any tornà a Diario de Ibiza en qualitat de director adjunt. Del maig de 1994 ençà, n’és director. Ha participat de forma directa en tot el procés de modernització de les instal·lacions, els equipaments i els contenguts del degà de la premsa matutina de Balears, impulsat des de 1991 pel grup Editorial Prensa Ibérica, propietari de la vella capçalera de la família Verdera. [XLl]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments