Samperio Cardona, Lara

Samperio Cardona, Lara ESPORT (Eivissa 1985) El seu primer contacte amb el tir amb arc fou als 11 anys, quan estudiava 6è de primària, gràcies al curset d´iniciació i promoció en els centres escolars organitzat pel Consell dins el programa l´Esport per a l´edat escolar.

L´any següent, el 1998, fou 3a al Campionat de Balears escolar; començà a entrenar amb Josep Vicent Soler Cardona i al seu primer nacional, Campionat d´Espanya infantil, ocupà la 5a posició. L´any 1999, en categoria infantil, ja va participar al Campionat d´Espanya de categoria absoluta. Fou Medalla d´Or al nacional júnior, Or a l´infantil individual, Or amb l´equip de les illes Balears i fou Estrella FITA 1000 i candidata a millor esportista a la Festa de l´Esport organitzada pel Consell. El 2001 va patir una tendinitis i començà a entrenar amb Carles Morillo. Va ser 4a al Nacional júnior. Es recuperà i aconseguí la Medalla de Plata al Nacional júnior; fou 6a a l´absolut, Estrella FITA 1100 i rècord d´Espanya cadet a 60 m (296 punts).

El 2002 va ser internacional per primera vegada al Campionat d´Europa absolut a Finlàndia, on va quedar en la 33a posició; fou Plata al Nacional júnior i Or a l´absolut. Obtengué les distincions Diana FITA negra (540 punts), estrella FITA 1200 i fou guardonada a la Festa de l´Esport d´aquell any com a Millor Esportista d´Eivissa i Formentera. El 2003 continuaren els èxits amb dues internacionalitats al Mundial de sala absolut a Nimes i a Nova York, Or al nacional absolut en sala, membre de l´equip mixt del Club s´Arc d´Eivissa que va ser campió de la Copa del Rei, i Plata al Nacional júnior.

Aquell any entrenava al Centre d´Alt Rendiment de Madrid, a la residència Blume, amb Stanislav Zabrovski. El 2004 fou 1a al rànquing nacional; membre de l´equip femení del Club de Tir amb Arc es Cubells, que resultà campió de la Copa de la Reina, i internacional al Campionat d´Europa absolut a Brussel·les amb la 33a posició. Al final d´aquell any a la Blume canvià d´entrenador, passà a les ordres de Samo Medved, amb el qual no finalitzà la temporada.

El 2005 començà a entrenar pel seu compte amb resultats tan destacats com ser membre de l´equip femení del Club de Tir amb Arc es Cubells subcampió de la Copa de la Reina, internacional als grands prixs europeus de Turquia i de Polònia, internacional als Jocs del Mediterrani a Almeria amb la 15a posició individual i 6a (diploma) per equips. Encara que es classificà per al Mundial a Madrid, no la varen deixar participar perquè no estava sota les ordres de l´entrenador de la Blume.

El 2006 fou membre de l´equip femení del Club de Tir amb Arc es Cubells, les components del qual foren campiones de la Copa de la Reina. Després d´aquesta darrera competició va deixar d´entrenar i de competir per dedicar-se plenament als seus estudis. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments