Sala de Cultura de Sa Nostra a Formentera

Sala de Cultura de “Sa Nostra” a Formentera ART Espai de l'Obra Social de “Sa Nostra” Caixa de Balears a Formentera que s'inaugurà, sota la direcció de Catina Costa Marí, l'any 1993, al carrer de Ramon Llull, núm. 9, de Sant Francesc Xavier, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Formentera.

La primera mostra que s'hi va fer va ser la dels gravats de la sèrie “Mallorca”, de Joan Miró; a partir d'aquell moment es continuaren, al llarg de tot l'any, les exposicions de pintura, escultura, dibuix i fotografia. Igualment va acollir altres activitats com les jornades de “Cinema i Literatura”, dedicades el primer any al cinema negre amb presentacions de les pel·lícules a càrrec de crítics, projeccions de les pel·lícules i posteriors col·loquis, i la mostra de vídeo de creació tant internacional com de les Balears. Amb col·laboració amb l'aleshores Consell Insular d'Eivissa i Formentera organitzà cursets sobre agricultura ecològica i sobre enologia.

Els anys següents es multiplicaren les exposicions, els cicles de cinema i s'introduïren els recitals, les conferències i els concerts, tant de música clàssica com popular. Entre les exposicions cal remarcar les dedicades als artistes residents a l'illa com les de George Bess, Beni Trutmann, Anna Lenz, Antoni Taulé i Isabel Echarri, entre molts altres. Dins l'apartat musical són notables els concerts anuals de la Camerata “Sa Nostra” i els cicles de Música sense Fronteres.

L'any 1996 inaugurà, amb la mostra “Els Caprichos de Goya”, un nou espai al carrer de Jaume I, 17, al mateix poble de Sant Francesc Xavier, on continuaren les activitats d'arts plàstiques, confèrencies, presentacions de llibres, concerts i cinema. Acollí des de 1998 la Setmana Universitària de Formentera i inicià els mesos d'estiu les sessions de Cinema a la Fresca en què, amb un projector de 16 mm, es realitzaren projeccions de cinema al pati exterior del local. L'any següent s'introduïren representacions de teatre visual i de titelles i se celebrà el VI Open Internacional d'Escacs. L'any 2000, sempre continuant amb les activitats citades, amplià les dedicades al cinema i inicià un cicle dedicat a Luis Buñuel, un de cinema neorealista italià i un altre de cinema cubà.

Les activitats varen continuar fins al mes de març de 2008, quan es tancà la sala després d'haver desenvolupat una important tasca cultural a l'illa de Formentera. A partir d'aquell moment les activitats culturals de “Sa Nostra” es continuen realitzant sempre amb la col·laboració d'altres entitats i en diferents espais. [CVR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments