Richarson, Paul

Richarson, Paul (Trípoli, Líbia 1963) LIT Periodista i escriptor, de pares britànics, cursà els estudis a la Universitat de Cambridge. Començà com a periodista a les revistes gastronòmiques Taste i Wine i arribà a director d´ambdues. La seua experiència gastronòmica és evident en la majoria de les seues cròniques de viatges. El seu primer llibre fou Not Part of the Package: a Year in Ibiza (1993, A més de les vacances tot inclòs: un any a Eivissa) destaca per un projecte vinícola i també per ser un dels primers llibres de viatges en anglès dedicat exclusivament a Eivissa. Les seues observacions, que abracen l´àmplia gamma de les comunitats illenques, li han donat una important popularitat entre els residents i els visitants angloparlants. Ha escrit tres llibres més, com Our Lady of the Sewers and Other Adventures in Deep Spain (1998, La Mare de Déu d´Alcantarilla i altres aventures de l´Espanya profunda), títol que es refereix a una romeria cordovesa, la de Belalcázar, en què descriu en el capítol final la restauració de can Xico Bosquets, a Sant Vicent de sa Cala. Els altres, Cornucopia: A Gastronomic Tour of Britain (2000) i Indulgence: Around the World In Search of Chocolate (2003), s´han emès com a serials de ràdio de la BBC. La seua última publicació, Barcelona: Authentic Recipes Celebrating the Foods of the World (2004), amb la col·laboració del fotògraf Williams Sonoma, guanyà el Gourmand Food Book Award, que premia anualment un escriptor gastronòmic. Com a periodista independent ha publicat articles a Harpers & Queen, The Daily Telegraph, The Independent, The Daily Mail i Condé Nast Traveller, que destaquen per la ironia i el profund coneixement dels temes tractats. Alguns d´aquestos articles són sobre Eivissa. L´any 2000 abandonà l´illa per traslladar-se a un poble d´Extremadura. [MPD]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments