Ribes, puig d´en

Ribes, puig d´en TOPON

1. Puig de 221 m d'altura situat a la vénda de s'Església, en el límit amb la d'Arabí, al poble de Santa Eulària des Riu; es troba al N del puig de Missa, entre el puig de na Mossona i el coll de sa Vaca.

Al seu cim hi ha una capella de devoció popular; la tradició diu que l'aixecà un llenyataire com a penitència per haver pactat amb el diable. La capella és de planta lleugerament rectangular i les seues mesures són 5,54 m de llarg per 4,30 m d´ample. La construcció és dividida en dues parts: un vestíbul amb la porta, l'única obertura, amb el sostre cobert de bigues de savina i la capella pròpiament dita, que té una superfície semblant al vestíbul, uns 2,50 m de llarg, i és coberta per una cúpula piramidal que abasta una altura de 4,17 m.

Presideix la capella una creu de fusta dalt d'un pedestal d'obra. Vora la creu, a la paret frontal, hi ha una rajola de ceràmica vidriada de color ocre que du la llegenda següent: A EXP DE PEDRO JUAN DE PEDRO PUET DE S. EULALIA AÑO 1858.

La gent solia acudir a aquesta capella per complir alguna promesa i també hi puja el poble durant la festa del Primer Diumenge de Maig.

Fou declarada Bé Catalogat el 2006. [JMT]

2. Nom que també es dóna al puig des Merlet .


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments