Ramon Juan, Francesc

Ramon Juan, Francesc (Eivissa 1957) GEO Llicenciat en geografia per la Universitat de Barcelona el 1979, on va rebre la influència dels professors Horacio Capel i Joan Vilà-Valentí.

Els últims anys de la dècada dels setanta i primers de la dels vuitanta del segle passat varen ser de gran activitat; el 1977 publicà “El camp a les Pitiüses” (UC, 1 d'octubre); per encàrrec de l'Institut d'Estudis Eivissencs i coordinats per Vilà-Valentí, va treballar amb l'equip format amb Ernest Prats i Rosa Vallès en les tres unitats aparegudes de la Geografia de les Illes Pitiüses, d'orientació didàctica (Geografia Física i Biogeografia, La Població, Les Activitats Agràries), i en l'Excursión a la isla de Ibiza per a un congrés de l'AGE (Associació de Geògrafs Espanyols) el 1979, refeta i ampliada a l'Excursión a las Pityusas per a un congrés posterior (1983). Tots aquestos treballs han estat reproduïts a la revista Territoris, 3 (UIB, 2001), dirigida per Bartomeu Barceló Pons .

Amb el mateix equip, va elaborar unes excursions dins el programa “La Caixa a les Escoles” (Formentera, Eivissa, Dalt Vila); ha participat en diverses edicions del Curs Eivissenc de Cultura; ha estat professor de geografia de les Illes Balears als Cursos de Reciclatge per a Mestres; conjuntament amb Rosa Vallès, va col·laborar en la revisió del PGOU d´Eivissa, dirigit per Francesc Triay, amb l'anàlisi de l'estructura de la població del municipi d'Eivissa de l'any 1975.

Com a geògraf, la seua aportació ha estat una visió integral dels temes analitzats, amb preocupació per la dinàmica de futur i la formulació de teories, en una línia propera al corrent de la geografia radical; va ser el primer coordinador de l'àrea de Geografia de l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera.

Posteriorment, s'ha dedicat professionalment a l'empresa turística, en què la seua formació li ha estat molt útil per a la renovació del sector. [RVC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments