Pou Bonet, Emili

Pou Bonet, Emili SOC (Palma 1830 — 1888) Enginyer de camins, canals i ports. Va obtenir el títol d’enginyer el 1854. Durant la seua vida professional va ocupar els càrrecs de director de les obres del port de Palma, de la Divisió Hidrològica d’Ourense i de Ciudad Real.

El 1868 va ser nomenat enginyer en cap d’Obres Públiques de Balears, càrrec des del qual va projectar i dirigir les obres d’ampliació del port de Palma i el Projecte general de millores del port d’Eivissa (1889).

En compliment del Pla General d’Enllumenat de les Costes d’Espanya va redactar el projecte de la millora dels primers fars de les Balears i, en el cas d’Eivissa, va dirigir les obres finals del de l’illa des Penjats, va projectar i dirigir els fars de sa Punta Grossa, l’illa des Porcs o d’en Pou (Espalmador) i l’illa de sa Conillera, i a Formentera, el de Formentera (o de la Mola). També projectà la carretera a Sant Antoni de Portmany.

Per totes aquestes millores l’Ajuntament d’Eivissa el nomenà fill adoptiu i se li dedicà un carrer a la Marina. També va ser nomenat fill adoptiu de Ciudad Real i fill il·lustre de Palma. El 1936 tenia el seu retrat a la galeria de fills adoptius d’Eivissa, des d’on va ser llançat pel Revellí durant la dominació republicana juntament amb tots els altres i no es pogué recuperar.

Era membre de la Real Academia de San Fernando i estava en possessió de la Gran Cruz d’Isabel la Católica i de l’Encomienda de Carles III. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments