Plana, na

Plana, na TOPON

1.
Tram de costa del poble de Sant Joan de Labritja situat entre cala Xuclar i l’illot des Renclí.

2.
Plana ubicada en una petita punta que hi ha as Terrers , cap al nord-est de l’aigua d’en Garrover, a la zona de cala d’Hort. La pedra és bastant horitzontal, de color fosc i situada arran de mar. També rep el nom de plana d’en Tonió. [MCC]

3.
Nom d’una de les illes de ses Bledes , a la part de ponent de l’illa d’Eivissa; és una de les majors, assoleix els 24 m d’altura i sobre ella hi ha instal·lat el far de ses Bledes, que fou inaugurat el 1927, amb una torre de 4 m d’altura amb una escala exterior per poder accedir a la llàntia, que té un abast de 10 milles. El 1972 es reformà i la torre cilíndrica que passà a tenir 8,5 m i d’aquesta manera assoleix els 27,63 m sobre el nivell de la mar; l’abast és el mateix que tenia l’anterior aparell.

4.
Roca grossa i plana situada a cala Salada, entre el Niu de sa Mèrlera i la platja de cala Salada, que és emprada com a embarcador per les barques d’excursions turístiques.

5.
Roca situada al tram de costa conegut com Davall des Puig, del poble de Sant Miquel de Balansat, entre la punta des Catius, a llevant, i la vora de s’Orenga, a ponent.

6.
Roca situada a la costa de Corona, entre la platja de s’Illot, a llevant, i n’Espinosa, a ponent, just davant de les illes Margalides.

7.
Tram de costa del poble de Sant Antoni de Portmany, situat al sud del cap Negret, és la part inferior de l’esplanada coneguda com ses Vidasses; també es coneix com sa pesquera Plana.

8.
Roca situada al tram de la costa coronera des Corrals d’en Guillem, a llevant de sa Balena; també es coneix com na Planes i sa Plana. [FCC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments