Pereira i Morante, Vicent

Pereira i Morante, Vicent (Palma 1848 — Eivissa 1939) SOC Militar i polític liberal.

Prengué part en la batalla de Puente de Alcolea el 1868, juntament amb el seu pare i el seu germà Joan.

L’any següent, com a tinent, passà voluntari a Cuba per lluitar contra els insurrectes. Allà es casà amb María Sandoval del Castillo, l’any 1876, i quan tornà a la península Ibèrica ja tenia el grau de comandant.

L’any 1893 va ser designat comandant militar d’Eivissa i ascendí a coronel; ocupà aquest càrrec fins a l’any 1910, llevat de dos anys, 1901-03.

Va ser un dels principals impulsors, juntament amb Abel Matutes Torres i Josep Tarrés Espinal, de la construcció del Teatre Pereira, que porta el seu nom.

Ja retirat de l’exèrcit, fou diputat provincial per Eivissa i Formentera de 1913 a 1917 pel Partit Liberal. Com a vicepresident del Partit Liberal d’Eivissa, l’any 1920 va ser un dels promotors de l’escissió del partit per formar el grup dels dissidents.

Durant la dictadura de Primo de Rivera fou alcalde d’Eivissa de març a setembre de 1926. [JPB]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments