Palmer, es

Palmer, es TOPON

1.
Hort situat al pla de Vila, a ponent de l’antic camí de sa Joveria, que es correspondria amb el punt d’intersecció dels carrers de Vicent Serra i Orvay i d’Abad y Lasierra. La casa d’aquest hort ja apareixia en el plànol de Joan Ballester de 1738, però va desaparèixer amb el creixement de la ciutat.

Sobre terrenys d’aquest hort, s’hi documentaren una necròpolis i construccions d’època romana. En aquest lloc es trobà també un anell de procedència probable dels temps dels vàndals.

El 2003 s’iniciaren unes excavacions arqueològiques (Palmer, hort des ) [FCC]


2.
Zona costanera situada al vessant de migjorn de la punta Roja, al SE del massís de la Mola. Al mateix indret, a nivell del mar, es troba la seca des Palmer. A ponent, al vessant oriental del desguàs del torrent Fondo, es troba, a mitja alçada del penya-segat, la cova des Palmer, coneguda també com la cova d’en Vicent Xiquet.


3.
Indret situat a ponent de l’estany des Peix, pròxim a la zona coneguda com es Estanyets. [VFM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments