Muhle, Eric

Muhle, Eric (Hamburg, Alemanya 1930) ARQUIT Per fugir del règim nazi, la seua família es traslladà a Transsilvània, on vivien els seus avis hongaresos. Cursà el batxillerat a Bucarest i estudià arquitectura i pintura a Karlsruhe i a París. D’aleshores ençà, ha treballat com a arquitecte a Suïssa, Alemanya i Espanya, amb incursions en el món de la publicitat (cartellisme, fotografia) a París i Nova York.

El 1953 va visitar per primera vegada Eivissa, els costums i la virginitat de la qual li recordaren la seua infància a la Transsilvània rural. Va tornar-hi diverses vegades, ja acompanyat per la seua esposa Tissi (Christel) König, amb qui va fer un minuciós treball sobre l’arquitectura popular, Die ländliche Architektur fer einheimischen Bevölkerung auf Ibiza: Erscheinungsweise, Struktur, Herkunft (L’arquitectura rural de la població indígena d’Eivissa: evolució, forma, futur), que fou acceptat el 1978 com a tesi de llicenciatura en filosofia i lletres d’ambdós autors pel departament de belles arts de la Pädagogische Hochschule de Berlín. Una versió resumida pel mateix Muhle fou publicada a l’antologia Arquitectura y espacio rural en Ibiza publicada pel Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears, amb el títol “La arquitectura rural de Ibiza como forma de construcción aglutinada”. Tant la tesi com la versió resumida inclouen diversos plànols inèdits d’Erwin Broner, amb qui va treballar, així com fotografies de cases eivissenques dels anys setanta fetes per Muhle.

La seua anàlisi de la casa rectilínia del Pròxim Orient i la difusió de la forma aglutinada des de l’Egeu fins a les colònies gregues de la Mediterrània occidental han deixat oberta la qüestió de l’origen de la casa eivissenca.

Des dels anys setanta, el matrimoni Muhle ha compartit el seu temps entre Berlín i Sant Josep, on tenen una casa amb dos tallers i on creen obres d’art abstracte. [MPD]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments