Mataret, es

Mataret, es TOPON

1.
Costera de la zona des Cap Blanc, vora la torre des Savinar (Sant Josep de sa Talaia), orientada cap al SW. És un penjat molt alt i amb molta vegetació, ubicat al SW de la costera anomenada es macs Rojos, a la costa del puig des Savinar.

Dins d’aquesta costera es troben alguns microtopònims: es mataret de Fora i es mataret de Dins, que prenen la referència des de terra, no des de mar, per això la zona des Mataret de Fora és la més propera a la mar, mentre que es Mataret de Dins és el que queda més prop de terra. A més, s’hi troben s’era des Mataret, també anomenada dalt es Mataret, part alta i interior de la costa situada al NE del mac des Trèvol. A la part inferior d’aquesta costa es troben la platja o platgeta des Mataret, de roques, orientada cap al SW.

La zona coneguda com es Mataret també rep el nom de mataret d’en Guimó: en aquest darrer cas la zona rep el nom d’una de les finques que hi ha a dalt, a terra, on també es coneix un lloc que rep el nom des cap Blanc d’en Guimó.

2.
Costera que fa remollat ubicada entre la punta Roja de Fora i el pujol de na Brunisca , molt a prop de cala Vedella, Sant Josep de sa Talaia. A la part de dalt, la roca s’ha tornat completament blanca. Aquesta costera fa com un racó de forma quadrada orientat cap a ponent; a cada un dels extrems fa una entrada d’aigua més pronunciada cap a dins terra. També rep el nom de racó Verd. [MCC]

3.
Baix fons situat a escassa distància al nord des Vedranell, amb 6 metres d’aigua sobre ell. [APC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments