Masdeu i Mayans, Joan Robert

Masdeu i Mayans, Joan Robert (Nonaspe, Saragossa 1943) SOC Mestre d’escola i polític. Fill de Francesc Masdeu Giménez.

Cursà estudis primaris a l’escola unitària del Pilar de la Mola, l’any 1955 inicià el batxillerat a l’Institut Santa Maria d’Eivissa i el finalitzà a Barcelona, on estudià magisteri a l’Escola Normal Jaume Balmes i belles arts a l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi. S’inicià en la docència en el Col·legi Sagrat Cor de Sant Adrià del Besós. L’any 1970 es casà amb Catalina Mayans Ribas amb qui tengué tres fills.

Aquell mateix any marxà a Eivissa com a mestre interí a l’Escola Graduada de Santa Eulària, des d’on tornà a Formentera l’any 1972, al col·legi públic de Sant Ferran de ses Roques, del qual fou mestre titular fins a l’any 2004, quan cessà per jubilació i del qual fou director els darrers anys.

Al marge de la seua tasca docent, cal esmentar la participació en l’organització d’activitats lúdiques, així com en la promoció d’activitats esportives en els àmbits del futbol, el futbol sala i l’atletisme escolar, amb les quals aconseguí, la dècada dels 70, diversos guardons esportius a nivell balear, per la qual cosa se li concedí el Premi Nacional d’Educació Física.

L’any 1991 s’inicià en la política presentant-se com a cap de llista del GUIF (Grup d’Independents de Formentera ) al Consell d’Eivissa i Formentera i al Govern Balear.

L’any 1995, a les eleccions autonòmiques, encapçalà una agrupació d’electors anomenada Agrupació Independent Popular de Formentera (AIPF), que tenia el suport del GUIF i del PP i obtengué l’escó al Parlament Balear.

A les eleccions de 1999 es presentà com a cap de llista, tant a les eleccions municipals com a les autonòmiques. A nivell municipal fou cap de llista en substitució d’Antoni Serra Colomar, inhabilitat per la sentència del càmping de Ca Marí juntament amb tot l’equip de govern municipal, format pel GUIF i el PSOE, i obtengueren quatre regidors davant els vuit regidors de la COP (Coordinadora d’Organitzacions Progressistes) i un regidor del PP. Al Govern Balear i al Consell Insular d’Eivissa i Formentera guanyà la COP.

A la convocatòria electoral de 2003 participà de manera testimonial ocupant la vuitena plaça de la llista municipal del GUIF.

Com a conseller i diputat per Formentera aconseguí importants millores per a l’illa, com la renovació del paviment de les carreteres de l’illa, el pavelló poliesportiu, la compra de la finca de can Marroig, l’ampliació de l’IES Marc Ferrer, la piscina municipal, l’assistència de metges especialistes al Centre de Salut de Formentera i l’helicòpter per al trasllat de malalts i accidentats, entre altres. [JVV]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments