Llamas, Miguel de

Llamas, Miguel de HIST Governador militar i polític d’Eivissa entre els anys 1804 i 1814. Mentre ocupà el càrrec era coronel d’infanteria.

A final de març de 1806 hagué de fer front a un aixecament de la gent del camp, que demanaven l’exempció de les contribucions. El mateix governador i altres autoritats foren felicitats pel monarca. El màxim responsable dels fets va ser condemnat a deu anys de presidi a les Filipines i a quatre de desterrament.

El 1810 hi hagué un altre aixecament dels pagesos, però no es tenen més informacions que uns pocs oficis del governador, que demanava reforçar la defensa de la ciutat.

El 1812 va ser destituït com a governador per part de les noves autoritats, però els ajuntaments forans i el gremi de mariners demanaren que fos revocada l’ordre i recuperà altra vegada el comandament. Presidí la primera sessió del nou ajuntament constitucional i jurà, com els regidors, la nova constitució.

El 1814 demanà reforços a Palma, perquè disposava de pocs soldats i havia rebut la visita dels batles dels ajuntaments rurals que es negaven a pagar els impostos fins que no ho manàs el rei Ferran VII; a més, la placa dedicada a la constitució havia aparegut tota bruta amb un paper que deia em cac en la constitució. Per la seua defensa de la constitució de Cadis degué cessar poc temps després.

El precedí Francisco Ignacio de Ràfols i Rabell i va ser substituït per Francisco Moreno Mallent. [EPG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments