Juan Cardona, Josep

Juan Cardona, Josep POLÍT (Sant Rafel de sa Creu 1960) Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona el 1983.

Ja a Eivissa, fou nomenat secretari general de les Joventuts d’Aliança Popular i membre del comitè regional del partit a les illes Balears. El 1986 fou president de la junta local de Sant Antoni, moment en què el partit passà a anomenar-se Partit Popular. Fou secretari general del PP a les Pitiüses durant la presidència d’Enric Ramon Fajarnés.

L’any 1991 fou elegit regidor de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i designat 2n tinent de batle i responsable de l’àrea d’urbanisme.

El 1993 fou elegit senador per la circumscripció d’Eivissa i Formentera; fou portaveu de les comissions de Turisme, Costes i Seguretat Naval; també fou ponent de la Llei de comerç i de paquets combinats turístics.

El maig de 1996 fou nomenat conseller d’Agricultura, Comerç, Indústria i Pesca del Govern de les Illes Balears que presidí Jaume Matas; de la seua etapa de conseller autonòmic destaca el foment del comerç i la indústria mitjançant ajudes a infraestructures comercials com mercats, el pla d’infraestructures agràries amb el condicionament i millora dels camins rurals, l’electrificació de zones rurals i la signatura amb el Govern central del protocol d’utilització d’aigües depurades per a reguiu. Fou autor també de la Llei de transferències de les competències d’Agricultura, Pesca i Artesania als consells insulars. Dins de l’àrea de pesca, prohibí l’ús de xarxes de deriva a l’àrea de la Mediterrània occidental.

L’any 1999 fou elegit president del PP d’Eivissa i Formentera i el 2000 coordinador general del Partit Popular a les illes Balears.

El juliol de 2003 fou nomenat conseller de Comerç, Indústria i Energia del Govern de les Illes Balears des d’on va impulsar la futura connexió de sistemes energètics europeus a través de cable i gasoducte. [AMF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments