Herranz Benito, Julio

Herranz Benito, Julio (Rota, Cadis 1948) SOC Poeta, narrador i periodista. Viu a Eivissa des de 1974.

El 1983 va començar a treballar a Radio Diario de Ibiza , on va estar al càrrec de programes com La piel de toro, Clásicos con clase, Los fuertes, La noche abierta, i Nocturno en mi menor, a més de col·laborar en els serveis informatius.

El 1992 entrà a treballar a la televisió local Canal Mediterráneo on va presentar el programa cultural Ágora fins al 1997.

Ha col·laborat en la premsa escrita, primer al Diario de Ibiza durant la dècada del 80 amb una sèrie d’entrevistes titulada Retratos de papel i altres articles setmanals. També va tenir al seu càrrec la secció de cultura de la revista La Voz de Ibiza (suplement setmanal del Diario de Ibiza), on va publicar una sèrie de relats curts amb el títol d’Ibiza cuento a cuento.

Fou redactor de cultura del diari Última Hora de Ibiza y Formentera.

Com a guionista i actor ha col·laborat en curtmetratges, com Les chiens d’Eivissa, dirigit per Samuel Fort (1992) i El alumno, dirigit per Fernando Monge (1995).

En poesia, a més de la publicació de poemes a diverses antologies de poesia nacional i internacional, ha publicat: Armas de sueño y cuerpo, Rota, 1979; Del Ángel y su estirpe, Granada, 1991; Memoria de la luz, premi Ciudad de Jaén, 1989; La mirada perdida, obra amb la qual va obtenir el Premi Nacional de Poesia Rafael Alberti, Cadis, 1991; Conventus in Mare Nostro, Alemanya, 1993; Cartas de amor sin embargo, Eivissa, 1998; Suite aïllada, Eivissa, 2001, i Entre Edimión y Sísifo, Eivissa, 2003.

Ha publicat després El Ángel Yuxtapuesto (Premi Ciutat de Torrevella 2004). El 2016 guanyà el I Premi d'Aforismes de la Fundación Rafael Pérez Estada, de Màlaga; és un conjunt de 34 aforismes que tenen com a tema central els àngels. El 2017 publicà Los años resistentes, poemes escrits amb motiu de la seua jubilació com a periodista, com un llegat o testament d'aquest fet. Fou il·lustrat amb cinc dibuixos del pintor Paco Romero. El 2019 publicà la novel·la lírica Alice Carroll y Peter Pan venden piso en Ibiza, que prèviament havia anat publicant en lliuraments setmanals a Facebook; sembla una crònica de la seua estada a Eivissa, l'evolució de l'illa, amb humor i crítica social. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments