Gallego Tomico, Juan

Gallego Tomico, Juan (Huelva 1939 — Eivissa 1999) ESPORT Tècnic esportiu.

El 1960 es traslladà a Eivissa per motius laborals. Abans havia jugat al futbol en diversos equips d’El Puerto de Santa María (Cadis); una vegada a Eivissa va jugar amb la Societat Esportiva Eivissa, dirigida en aquells moments per l’entrenador Rey i presidida per Antoni Roselló Prats.

Entre els anys 1971 i 1976 ocupà la secretaria tècnica d’aquell mateix equip i va compartir la banqueta d’entrenador amb tècnics com Quetglas, De la Torre, Iborra, Carrió, Carreras i Moncho. Durant algun temps ocupà provisionalment el lloc d’entrenador; en especial es recorda el tàndem format per Gallego-Martínez.

Com a secretari tècnic fitxà nombrosos jugadors, alguns procedents de la península, entre els quals destacaren: Ricardo, Herrera, Juan Ramón, Arias, Solano, Ramírez, Oliver, Esparza, etc.

Entre 1976 i 1978 fou secretari de la Delegació Insular del Consell Superior d’Esports, presidida per Joan Marí Tur; a partir d’aquell últim any en fou nomenat delegat a les Pitiüses, càrrec que ocupà fins al 1982, quan s’acordà la desaparició de la delegació, ja que estaven en marxa les transferències relacionades amb el Ministeri de Cultura i Esports a les comunitats autònomes.

El 1978 fou secretari tècnic de la Societat Esportiva Portmany, equip en el qual ocupà en algun moment també el càrrec d’entrenador.

A partir de 1982 va exercir diversos càrrecs directius d’equips eivissencs, tant de futbol com de futbol sala i va col·laborar també, en l’organització de diversos esdeveniments esportius. [RRT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments