Estiu Jove

Estiu Jove SOC/MUS Cicle de concerts que es realitzen a l’estiu a l’illa d’Eivissa. Aquestos concerts, preferentment adreçats al públic més jove de les Pitiüses, varen estar impulsats per l’Ajuntament d’Eivissa l’any 1988, quan era alcalde Enric Mayans.

Estiu Jove va néixer amb la intenció de portar a les Pitiüses, durant els mesos d’estiu, la millor música estatal del moment. Els primers concerts varen realitzar-se al camp d’esports de Can Bofill. Hi varen actuar els grups Semen Up, Toreros Muertos, Presuntos Implicados, Siniestro Total, Germán Coppini i Alaska y Dinarama.

Posteriorment, a l’edició de l’any 1989, els grups convidats varen ser La Orquesta Mondragón, Los Ronaldos i Mecano. A partir d’aquell any comptà amb la col·laboració del Consell Insular d’Eivissa i Formentera. L’organització, d’aleshores ençà, ha estat a càrrec de diverses empreses: Espectáculos Ibiza, la cadena COPE i la cadena SER.

L’any 1990 varen actuar No me pises que llevo chanclas, Loquillo y los Trogloditas i El Último de la Fila.

L’edició de 1991 presentà com a novetat el canvi d’escenari i el lloc de realització d’aquestos concerts, que va ser l’antic camp de futbol, ubicat al carrer de Canàries (actual parc de la Pau), que va acollir els concerts de La Unión, Dublín i Juan Luis Guerra.

Els grups que participaren a l’edició de 1992 varen ser Alejandro Sanz, Martes y Trece i Mecano.

L’any 1993, Rosario, Kiko Veneno i Bom Bom Chip.

Entre els anys 1994 i 1996, l’Estiu Jove va desaparèixer i fou substituït per uns concerts similars que eren organitzats, exclusivament, per diverses emissores de ràdio i patrocinats per entitats públiques.

L’any 1997 es reactivà aquest cicle de concerts, amb escenari al nou recinte de Fires i Congressos del Consell Insular d’Eivissa i Formentera, amb l’actuació de Revólver, Joaquín Sabina i Seguridad Social.

L’any 1998 hi participaren, de nou, Alejandro Sanz y Jarabe de Palo.

Manolo García, La Oreja de van Gogh i Ella Baila Sola varen ser els artistes convidats a l’edició de 1999.

L’any 2000 hi destacà la presència, per primera vegada, de grups joves locals com Statuas de Sal, Gaia, Endorphins i Calientamorros, que varen ser teloners de Melon Diesel. Abans ja havien actuat Dover, Juan Perro i Luz Casal.

L’any 2001 actuaren Manolo García, Pedro Guerra i Leña al Mono juntament amb quatre grups locals.

Dins el marc de l’Estiu Jove tengué lloc el Concurs de Rock, celebrat en diverses edicions, amb l’objectiu de potenciar i promocionar grups musicals de les Pitiüses.

A part dels patrocinis de l’administració pública, també compta amb la col·laboració de nombroses empreses locals que recolzen aquesta iniciativa. [FST/MTP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments