Eivissa i Formentera al Senat

Eivissa i Formentera al Senat POLÍT Nom que va rebre l’agrupació d’electors que va presentar candidatura al Senat per Eivissa i Formentera en les eleccions de març de 1996, en la persona de l’advocada Pilar Costa Serra ↑.

La candidatura va ser impulsada per diversos partits progressistes i nacionalistes i persones sense adscripció partidista. Els partits foren el Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), Els Verds d’Eivissa, Esquerra Unida (EU), l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

Per primera vegada des de la recuperació de la democràcia, l’escó de senador pitiús va ser per a una persona de files progressistes, gràcies als 21.365 vots (un 53,42 %) a les Illes Pitiüses, dels quals 19.863 foren obtenguts a l’illa d’Eivissa (un 49,9 % del total dels vots) i 1.502 (57,1 %) a la de Formentera.

L’èxit de la candidatura i el clima de col·laboració entre les cinc formacions polítiques i moltes persones sense filiació partidista seria l’avantsala del futur Pacte Progressista de l’any 1999. Pilar Costa Serra fou senadora per Eivissa i Formentera, entre març de 1996 i juny de 1999, moment en el qual renuncià perquè s’havia presentat com a cap de llista al Consell Insular d’Eivissa i Formentera, en les files de la candidatura Pacte Progressista, en què aconseguí el càrrec de presidenta de resultes d’aquelles eleccions. La substituí el suplent de la llista, el formenterer Isidor Torres Cardona, aleshores batle de Formentera. Ambdós senadors progressistes sempre formaren part del grup mixt de la Cambra Baixa, fins a la seua dissolució, el gener de 2000.

Eivissa i Formentera al Senat comptava amb un logotip amb la silueta del far de l’illa des Botafoc, del qual sortien tres feixos de llum. [MCL]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments