Domingo, Felipe

Domingo, Felipe (s XVIII) HIST Portaveu de governació de la Corona d’Aragó entre els mesos de febrer i octubre de 1712. Substituí en el càrrec Josep Ponce de León , que tengué importants conflictes amb la Universitat a causa de l’arrendament de les Salines a Joan Baptista Visconti . Domingo no tenia cap relació amb el món del comerç de la sal, i per tant va ser més favorable als interessos de la Universitat, intervenint perquè l’arrendatari pagàs els seus deutes. En disposar de poders absoluts atorgats per la Cort per intervenir en la insaculació dels càrrecs de la Universitat, escollí persones alienes al comerç de la sal en fer els nous nomenaments i així evità possibles conflictes.

Felipe Domingo morí a Eivissa l’octubre de 1712, i fou substituït pel jurat en cap, Joan Marcelles, en aplicació d’un privilegi de la Universitat. Marcelles durà pocs dies en càrrec, perquè per disposició reial va ser-hi nomenat, també de manera interina, el sergent major Alvaro Scorsia y Ladrón .

El governador que finalment el substituí fou Manuel Desvalls i de Vergós . [EPG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments