Defensor, El

Defensor, El SOC Diari d’informació general, publicat a Eivissa del 18 de setembre al 27 d’octubre de 1911, amb un total de trenta-dos números.

L’administració i redacció estava situada a la mateixa impremta de Marià Tur Tur on es tirava, situada al carrer de la Creu. El seu fundador, propietari i director, va ser el mateix Marià Tur Tur “Garrapinya”, i l’equip de redacció era format per Artur Pérez Cabrero i Bartomeu de Roselló i Tur, aquest darrer com a corresponsal a Barcelona. Comptà, a més, amb els següents col·laboradors: Marià Riquer Aquenza, Josep Ferrer, Vicent Tur Cardona i J. Rodríguez de la Peña. El preu de la subscripció mensual a Eivissa era d’1,25 pessetes.

Segons José V. Serradilla, el diari es publicà en tres formats diferents, encara que el més usual fou el de quatre pàgines de 39 x 26 cm a tres columnes. El Defensor comptà amb diverses seccions, d’entre les quals hi hagué articles de fons, notícies, telegrames, anuncis, comunicats i avisos, a més d’altres amb títols com: “De Palma”, “De Madrid”, “Juicio por Jurados”, etc.

El 21 d’octubre de 1911 el setmanari El Resumen anuncià la pròxima desaparició del diari El Defensor, que seria substituït, a partir del 3 de novembre d’aquell mateix any, per la publicació diària d’El Resumen, del mateix propietari i director, Marià Tur Tur. [MTP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments