Costa Serra, Pilar

Costa Serra, Pilar (Eivissa 1967) SOC Advocada i política.

Es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona (1990). Va obrir el seu despatx professional el 1991, després d’una curta estada a Anglaterra. Estudià la carrera de Ciències Polítiques per la UNED, i des del curs 1993-1994 és professora a l’Escola de Turisme .

També forma part de l’organització no governamental (ONG) Amnistia Internacional , de la implantació de la qual a les Pitiüses va ser artífex amb altres persones.

Senadora electa en els comicis generals de l’any 1996. Per primer cop des de la restauració de la democràcia les forces progressistes d’esquerra aconseguiren amb l’Agrupació d’Electors d’Eivissa i Formentera al Senat (Partit Socialista Obrer Espanyol , Els Verds Esquerra Unida Entesa Nacionalista i Ecologista  Esquerra Republicana de Catalunya i personalitats independents d’esquerra) una representant a la Cambra Alta, davant el candidat del Partit Popular , Josep Juan Cardona .

El programa que unificava aquesta coalició es basava en els punts següents: defensa del medi, autogovern i potenciació de la llengua i la cultura de les Pitiüses. Els resultats de l’escrutini, segons la junta electoral de Balears, li varen donar 21.328 vots (51,57%), els quals es repartiren de la manera següent: Eivissa 9.116 (55,80%), Sant Josep 2.542 (52,32%), Formentera 1.502 (57,13%), Sant Antoni 3.527 (51,89%); només a Santa Eulària —4.053 (46,41%)— i Sant Joan —588 (29,34%)— no va obtenir la majoria. El 27 de març de 1996 se li va atorgar l’acta de senadora.

La primeria de 1999 va acceptar ser cap de llista de la candidatura presentada novament per un pacte format per partits i personalitats independents d’esquerra.

Per altra banda, també ha desenvolupat una important faceta artística: als catorze anys va pujar, per primera vegada, en un escenari. Des d’aleshores ha format part del Grup Experimental de Teatre de l’Escola d’Arts i Oficis , sota la direcció de Pedro Cañestro Torres . [VMC/XLI]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments