Costa Juan, Santiago

Costa Juan, Santiago (Formentera 1952) ORNIT Llicenciat en ciències biològiques per la Universitat de Barcelona (1976).

Professor de ciències naturals a l’Institut d’Ensenyament Secundari de Formentera, on ha desenvolupat els càrrecs de secretari, cap d’estudis i director de 1980 a 1994.

És autor del treball L’Estany Pudent, un món d’ocells, publicat l’any 1987 i que havia obtengut l’any anterior el Premi Nit de Sant Joan, categoria D, de l’Institut d’Estudis Eivissencs. Aquesta obra és el resultat de dos anys d’observacions ornitològiques; s’hi descriuen unes 125 espècies d’ocells entre sedentàries, nidificants, hivernants i divagants.

Ha estat també soci fundador i primer president del Grup d’Ornitologia Balear-Formentera el 1992 i ha col·laborat en tasques divulgatives com la publicació, juntament amb altres autors, de llibrets d’ecologia, entre els quals destaca Estany des Peix, resum de dades naturalístiques i d’història de l’estany a fi de reivindicar-ne el domini públic.

Dins el camp de l’ornitologia ha estat el primer anellador d’ocells a les Pitiüses i ha desenvolupat ininterrompudament activitats d’anellament des del 1985.


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments