Costa-Hoevel Schwab, Juan Carlos

Costa-Hoevel Schwab, Juan Carlos ART (Buenos Aires 1947) Pintor i fotògraf. Fill d’un diplomàtic i polític argentí, la seua mare era d’origen suís.

L’any 1953 la seua família s’establí a Rio de Janeiro, lloc on Costa-Hoevel tengué el primer contacte amb la pintura en el taller d’Ivan Serpa, un dels més coneguts artistes del Brasil. A causa de la professió del pare ha viscut a diversos llocs del món. El 1967 va tornar al Brasil on va començar a pintar seguint l’estil de l’expressionisme alemany.

L’any 1975, traslladat a Europa, es va matricular a la Chelsea School of Art de Londres. A Madrid va fer la seua primera exposició, amb una obra de temes fantàstics i de tècnica més precisa que els treballs anteriors. El 1976 va conèixer Eivissa i decidí establir-s’hi.

A l’illa Costa-Hoevel fa miniatures paisatgístiques on plasma el camp i l’arquitectura tradicional; utilitza el llapis i la tinta xinesa i de color sobre paper o cartó. Les seues primeres exposicions a Eivissa les va fer a les sales de La Caixa i de Sa Nostra. Nacionalitzat espanyol el 1981, el 1983 s’endinsa en el món de la fotografia i participa en exposicions col·lectives en el Museu d’Art Contemporani. A més col·labora amb diverses publicacions com Sotheby’s Magazine de Nova York, Dirk Manthey Editor d’Hamburg, Arte fotográfico de Madrid, Balearic homes de Palma i amb la gran majoria de publicacions i mitjans de comunicació pitiüsos.

L’any 1986 va tornar a la pintura i obrí un taller a Talamanca on treballa cap a una obra d’estil abstracte impressionista que ha mostrat a diverses exposicions. [FTR]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments