Cooperativa Agrícola Santa Eulàlia des Riu

Cooperativa Agrícola Santa Eulàlia des Riu AGR/SOC La societat es va fundar el 16 de desembre de 1951 amb el nom de Cooperativa Agrícola i Caixa Rural de Santa Eulària des Riu per 31 socis. Es va inscriure en el registre oficial de cooperatives amb el número 5.874 el dia 12 de juliol de 1952.

La societat fou adaptada a la nova llei de cooperatives el 12 de juliol de 1992, segons l’article 16 de la llei 3/87, amb el nom de Societat Cooperativa Agrícola de Santa Eulària des Riu.

L’any 1964 es va procedir a la compra del solar i a la construcció dels actuals magatzems, a la barriada de Can Marçà, que s’ampliaren en anys successius, segons les necessitats i els mitjans econòmics de la societat.

A mitjan dècada dels noranta la cooperativa té un cens de cinc-cents quaranta-tres socis. Als anys noranta es va firmar un conveni amb la Cooperativa de Guissona, de manera que els magatzems de la societat de Santa Eulària són els dipòsits de distribució a Eivissa dels productes destinats al menjar d’animals i al conreu dels camps.

A l’exercici econòmic corresponent a l’any 1994, la cooperativa facturà als socis un total de 49 milions de pessetes, a més de la facturació de la Cooperativa de Guissona.

La funció principal de la cooperativa és subministrar als socis adobs, llavors, pinsos, material fitosanitari i tot allò relacionat amb el camp en general, a més de facilitar la venda de productes autòctons, com la garrova i l’ametlla, als principals majoristes de la península Ibèrica sense haver de dependre dels intermediaris d’Eivissa.

La cooperativa també ofereix als socis els serveis d’una màquina recol·lectora i de dos molins on poden fer-se els pinsos per als seus animals. Així mateix compra tots els excedents de cereal que tenguin de les seues collides.

El secretari és Antoni Juan Ferrer, i el president, Josep Colomar Colomar. [APM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments