Congrés Internacional de la Llengua Catalana, Segon

Congrés Internacional de la Llengua Catalana, Segon LING Congrés de Lingüística celebrat l’any 1986 a diferents indrets del domini lingüístic català.

S’organitzà en set seccions d’estudi: Plantejaments i processos de normalització lingüística, coordinada per Aina Moll Marquès (Lleida); Mitjans de comunicació i noves tecnologies, coordinada per Francesc Vallverdú (Perpinyà); Sociologia de la llengua, coordinada per Modest Reixac (Girona); Llengua i dret, coordinada per Josep Maria Puig i Salellas (Andorra); Lingüística social, coordinada per Isidor Marí Mayans (Illes Balears); Ensenyament, coordinada per Joan Martí i Castell (Tarragona), i Història de la llengua, coordinada per Antoni Ferrando (València).

Filòlegs i historiadors eivissencs presentaren ponències i comunicacions en diverses àrees: Felip Cirer Costa , Bernat Joan i Marí , Joan Marí Cardona , Isidor Marí Mayans i Marià Torres Torres .

El primer d’octubre de 1985 va ser presentat el Segon Congrés a Eivissa, a les sales del Museu d’Art Contemporani, pel doctor Antoni Maria Badia i Margarit , president del Segon Congrés.

Durant el Congrés se celebraren a les Pitiüses una sèrie d’actes: exposició dels fons històrics de l’Arxiu Històric de la Pabordia d’Eivissa escrits en llengua catalana, un homenatge a l’historiador Isidor Macabich a sa Carrossa, un altre a Vicent Serra Orvay a Sant Jordi de ses Salines i conferències sobre la llengua catalana a nombroses escoles.

El dia 8 de maig de 1986, dins el programa de conferències simultànies que se celebraren arreu dels Països Catalans, a Eivissa intervengué Giuseppe Grilli (Itàlia), a Sant Antoni de Portmany Katy Sweeny (Irlanda), i a Formentera Renée Tournier (França).

Moltes entitats públiques i privades, cases comercials i persones particulars d’Eivissa i de Formentera donaren el seu suport i la seua adhesió al Segon Congrés Internacional de la Llengua Catalana. [MTT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments