Club s’Arc d’Eivissa

Club s’Arc d’Eivissa ESPORT Club esportiu que té en el tir amb arc la seua principal disciplina, amb les modalitats olímpica, sala i camp. Fundat l’any 1973 per Víctor Juan Roig que va ser president de l’entitat. Els altres presidents han estat Pere Ventura Palau i Guadalupe Benavides Calbet.

El club organitzà a Eivissa, l’any 1993, el Campionat d’Espanya de Tir amb Arc, en el qual aconseguí el triomf amb l’equip format per Manuel Vicent Soler, Carles Morillo Prats , Josep Vicent Soler, Víctor Juan Roig i Miguel Macías. El mateix any Morillo i els germans Soler aconseguiren el títol per seleccions territorials representant les Balears. La Copa del Rei quedà en propietat del club després de guanyar el títol de Campió Nacional tres vegades consecutives; el Club s’Arc d’Eivissa va ser l’entitat de les Balears que va contribuir amb més arquers, precisament durant la presidència de l’eivissenca Guadalupe Benavides al front de la Federació Balear de Tir amb Arc (1992-96).

El club aconseguí importants premis en categoria balear i nacional. L’any 1976 Víctor Juan Roig fou Millor esportista de Balears, subcampió en sala, medalla d’or en 25 metres a Bilbao el 1981, plusmarquista nacional en 18 metres, bronze en tir de camp i en tir olímpic a 90 metres, campió del Torneig Interprovincial del Mediterrani i 14 títols provincials. Guadalupe Benavides fou plata, i Iolanda Roig bronze, ambdues en tir de camp. Kristina Yourestone sumà tres primers llocs sense opció al títol de campiona per la seua condició d’estrangera. Cal destacar que la seua puntuació fou superior als participants masculins en tir instintiu. Carles Morillo i Josep Vicent Soler foren subcampions d’Espanya en aquesta modalitat i estan en possessió de la distinció internacional Fita Star 1200; l’aconseguida per Morillo fou la primera de Balears. Aquest arquer fou anteriorment campió en les categories infantil, júnior, subcampió a l’Europeen de Grècia i participà en el Campionat del Món celebrat a Moliets, França, acompanyat de Josep Vicent Soler i del capità i entrenador de l’equip nacional, Víctor Juan Roig.

En la categoria sènior ocupà la plaça de l’equip d’alta competició Manuel Vicente Gómez, subcampió d’Espanya de la modalitat olímpica l’any 1993, amb un punt menys que el medalla d’or per equips als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, Juan Carlos Holgado. Víctor Juan Riera fou campió d’Espanya de tir de camp el 1995.

Altres esportistes importants del club foren Antoni Marí, Carles Costa, Antoni Torres, André Beroard, Antoni Ribas i Miquel Escandell. El Club s’Arc d’Eivissa també organitzà a Eivissa el Campionat Nacional Absolut de Tir amb Arc el 1981 al Poliesportiu Illa Blanca i altres campionats de Balears de tir amb arc. Les activitats esportives del club se centren ara en el Poliesportiu Insular de sa Blanca Dona per al tir en sala i en el Camp Municipal de Can Misses per a la modalitat olímpica. [AST]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments