Club de los Muchachos

Club de los Muchachos SOC Societat per a la infància i la joventut creada els primers anys de la dècada dels seixanta per mossèn Bartomeu Roselló Colomar i mossèn Jaume Morey Rabassa. Ocupava un local al carrer de Joan d’Àustria, local que era presidit per una pintura mural de la Mare de Déu, obra del pintor Carlos López del Rey “Carloandrés”.

El club disposava d’una petita biblioteca, de bar i de diversos jocs per a la joventut. La societat es dedicava principalment a fer activitats a l’aire lliure, com les excursions, acampades, marxes, etc. Els membres del club realitzaren la volta a Eivissa a peu diverses vegades al llarg dels estius.

L’activitat més multitudinària de la societat va ser el futbol, en què arribaren a tenir vint-i-dos equips en les diverses categories infantils, alguns d’ells eren formats per al·lots de pobles com Sant Antoni de Portmany, Santa Eulària des Riu o Sant Jordi, encara que estaven incardinats en el Club de los Muchachos.

També promocionaren el cinema a l’aire lliure, en un solar proper al club on temps després es construí l’edifici d’Hisenda. També es feren sessions a l’aire lliure a Sant Jordi, vora l’església.

D’entre les activitats quotidianes, cal assenyalar una xerrada setmanal per a tots els socis, de temàtica religiosa. El club editava una revista amb el títol de Camino, que solia portar un suplement esportiu titulat Gol.


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments