Ciudad de Sevilla

Ciudad de Sevilla NÀUT Vaixell construït a València a les drassanes de la Unión Naval de Levante. Va ser varat el 18 d’octubre de 1979.

La Compañía Trasmediterránea es va fer càrrec del vaixell el mes de juny de 1980 per destinar-lo a cobrir les línies del sector de les Balears amb la Península Ibèrica, especialment de València a Palma, amb viatges esporàdics a Eivissa i Maó.

El 19 d’octubre de 1982 es trobava en ruta de Barcelona a Palma, a devers mitja milla de la costa mallorquina i a dues milles del port, quan va sofrir una avaria elèctrica que va provocar l’aturada dels dos motors i que quedàs a la deriva. El vaixell va embarrancar a l’entrada del port de Palma sense que hi hagués cap desgràcia personal.

El 4 de juliol de 1983 un remolcador el va traslladar a València, on va ser sotmès a una profunda reparació. El 17 de març de 1985 va sortir novament en un viatge regular amb passatgers de València a Palma.

Característiques: eslora, 138,30 m; mànega, 20,50 m; puntal, 12,20 m; 8.700 tones de desplaçament; dos motors Bazán-Man amb un total de 17.000 cavalls. [PVG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments