Cirer Costa, Felip

Cirer Costa, Felip (Eivissa 1956) LING Llicenciat en filologia hispànica i diplomat d’EGB per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1982 és professor d’ensenyament secundari a l’Institut Isidor Macabich del qual és director des de l’any 1986. Catedràtic de llengua catalana i literatura.

Ha exercit diversos càrrecs dins l’Institut d’Estudis Eivissencs . És director de la revista Eivissa des de l’any 1992.

El 1987 va ser regidor d’Educació i Cultura formant part com a independent de l’equip de govern municipal presidit pel batle Enric Mayans Tur del Partit Socialista Obrer Espanyol . Durant aquest mandat polític endegà tasques culturals tan importants com posar en funcionament l’Arxiu Històric d’Eivissa , la Biblioteca Pública, el Patronat Municipal de Música i l’adquisició de Can Ventosa al Ministeri de Defensa.

Ha escrit nombrosos articles a diaris i revistes de les Pitiüses com són ara Diario de Ibiza La Prensa de Ibiza La Paraula , Eivissa o l’almanac El Pitiús .

L’any 1986 participà en el II Congrés Internacional de la Llengua Catalana , a l’àrea d’Ensenyament, amb una comunicació que porta per títol “La llatinització de la llengua catalana a les Pitiüses entre els estudiants que finalitzen l’ensenyament mitjà”.

Des del 1987 és membre del Consell Acadèmic de l’Institut d’Estudis Baleàrics .

Ha publicat altres treballs com “Els noms de família a un poble d’Eivissa: Sant Mateu d’Aubarca” (1988). Ha estat guanyador del Premi Consell Insular de Recerca (1990) amb l’obra Buscastell, i juntament amb mossèn Antoni Costa Bonet ha publicat el llibre El Pare Antoni Guasch i Bufí, apòstol de Guaraní (1991), i és autor de Pràctiques de Català Administratiu (1992).

Des de la seua tasca docent ha coordinat treballs amb els alumnes com Rètols, que ha guanyat l’edició de 1994 del Premi de la Nit de Sant Joan . Aquest mateix any guanyà, juntament amb Xavier Guasch, el concurs Els Camins i les Imatges de l’Arxiduc en la modalitat de vídeo, amb el treball De Vila a la Serra de sa Font de sa Pega i Corona. Una ruta literària amb l’Arxiduc.

L’any 1997 guanyà ex aequo la primera edició del Premi d’Investigació Històrica Vuit d’Agost , convocat pel Consell Insular, amb l’obra El convent dels Pares Dominics d’Eivissa. Introducció, estudi i transcripció d’un manuscrit de 1765, publicada l’any 1998.

Per encàrrec de l’Institut d’Estudis Eivissencs té cura de l’edició de les obres completes de Joan Castelló Guasch, que ja compta amb sis títols publicats. [MTT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments