Centres de Salut

Centres de Salut MED Unitats sanitàries d’atenció al públic depenents de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera que es troben a diferents poblacions de les Pitiüses amb la finalitat de donar un millor i més ràpid servei. D’alguns d’aquestos centres de salut en depenen consultoris i unitats bàsiques de salut. El centre neuràlgic d’aquesta xarxa és l’Hospital Can Misses .

1. Centre de Salut de Can Misses Actualment és ubicat al barri de Can Misses , prop de l’hospital del mateix nom. El centre ofereix consulta mèdica d’adults i d’al·lots, atenció d’urgències de 8 a 22 hores, revisions i vacunacions infantils, programes de vacunació antigripal i antitetànica, programes d’atenció a persones amb tensió arterial alta, persones diabètiques i amb problemes pulmonars. El centre també fa control i seguiment de l’embaràs, visita de control després del part i dispensació de xeringues i agulles d’insulina i tires reactives als diabètics. En el present, el centre és atès per set metges de medicina general, tres pediatres i una llevadora. D’aquest centre depenen diverses unitats bàsiques:

1 Unitat Bàsica de Salut des Puig d’en Valls És ubicada al torrent de ses Dones , al Puig d’en Valls . La unitat presta serveis mèdics i consultes a domicili. És atès per un metge i un ATS.

2 Unitat Bàsica de Salut de Jesús, ubicada a la zona de Can Cirer, és atesa per un metge i un ATS. Presta consultes mèdiques, fa programes de vacunació antigripal, dóna atenció a malalts immobilitzats i terminals i s’hi fan extraccions de sang.

3 Unitat Bàsica de Salut de sa Penya, és de nova creació i se situa a la plaça de sa Drassaneta

2. Centre de Salut de Formentera Centre ubicat a la vénda des Brolls , a Sant Francesc Xavier. Ofereix consulta mèdica, atenció a urgències, programes de revisions i vacunacions infantils i generals, programes de prevenció, control i seguiment del part, extraccions de sang i proves de radiologia. Actualment hi ha consultes de les especialitats següents: traumatologia, tocoginecologia, dermatologia i oftalmologia. Disposa de tres metges generals, quatre ATS, quatre especialistes i una llevadora.

3. Centre de Salut de Sant Antoni Centre ubicat al carrer d’Alacant de Sant Antoni de Portmany . Ofereix consultes mèdiques, atenció a urgències, revisions i vacunacions, programes de vacunació antigripal, de prevenció de malalties cardiovasculars, visites a domicili i fisioteràpia. És atès per set metges, dos pediatres i una llevadora. En depenen diverses unitats bàsiques:

1 Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou És ubicada a l’avinguda de Sant Agustí núm 82, a Sant Josep de sa Talaia . Ofereix consulta mèdica i atenció a urgències, programes de vacunació i revisions, prevenció de malalties i lliurament de xeringues per a diabètics, així com el servei de cita prèvia a través del centre de Sant Antoni. Disposa d’un metge general, un pediatre i un ATS.

2 Unitat Bàsica de Salut de Sant Agustí És ubicada davant les noves escoles de Sant Agustí des Vedrà . Ofereix consulta mèdica i atenció a urgències, a més de programes de vacunació, prevenció de malalties i extraccions de sang en el centre i a domicili. Dispensa xeringues per a diabètics. Disposa d’un metge i un ATS.

3 Unitat Bàsica de Salut de Sant Josep És ubicada al carrer de Pere Escanellas de Sant Josep. Ofereix consulta mèdica i infermeria, atenció a urgències i extraccions de mostres de sang en el propi centre i a domicili, programes de vacunació antigripal i altres, programes de prevenció de malalties cardiovasculars i atenció a malalts terminals. Disposa d’un metge i un ATS.

4 Unitat Bàsica de Salut de Sant Rafel Ofereix consulta mèdica, atenció a urgències, programes de vacunació, revisions, prevenció de malalties i extraccions de sang. Disposa d’un metge general, un pediatre i un ATS.

4. Centre de Salut des Viver És ubicat a Can Cantó, al municipi d’Eivissa . El centre presta consultes, atenció a urgències, vacunacions, programes d’atenció primària i d’atenció domiciliària, a més de programes d’atenció a la dona. El centre també ofereix tractaments fisioterapèutics bàsics, psicoterapèutics, extraccions de mostres de sang i lliurament de xeringues d’insulina. És atès per set metges, tres pediatres i una llevadora. [APM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments