Cava de Llano Carrió, Maria Lluïsa

Cava de Llano Carrió, Maria Lluïsa (Barcelona 1948) SOC Advocada i política. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona (1966-1971). Fou delegada a Eivissa i Formentera del Col·legi d’Advocats de Balears (1987-1991).

Regidora de l’Ajuntament d’Eivissa per Aliança Popular , formació anomenada després Partit Popular , (1987-1991). Arran de la moció de censura que el seu grup va presentar el 1989 contra el batle socialista Enric Mayans Tur , Cava de Llano va esdevenir primera tinenta de batle i responsable de l’àrea de Règim Interior, Serveis Generals, Sanitat i Assumptes Socials (1989-1991). Diputada autonòmica i vicepresidenta primera del Parlament de les Illes Balears (1991-1993), al mateix temps va ocupar la vicepresidència del Consell Insular d’Eivissa i Formentera i la Conselleria d’Hisenda.

Fou elegida diputada pel Partit Popular per Balears a les eleccions generals de 1993 (V Legislatura). Ha estat membre de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats.

El 1995, i pel que fa als seus principals càrrecs dins l’organigrama del Partit Popular, Cava de Llano presidia la junta local d’Eivissa, era la vicepresidenta de la junta executiva insular, era vocal tant de la junta regional com de la junta directiva nacional, també és presidenta de la Comissió Nacional de Droga del Partit Popular.

A les eleccions generals del 3 de març de 1996, va ser reelegida diputada al Congrés.

El 2005 fou designada adjunta primera del Defensor del Poble i des de l’1 de juliol de 2010 assumí el càrrec de defensora titular en funcions, fins que el 2012 fou designada per aquest càrrec l’exministra Soledad Becerril.

L’Ajuntament d’Eivissa li concedí la Medalla d’Or per la seua labor cultural i social el mes d’agost de 2012. El 2014 el Parlament de les Illes Balears li concedí la Medalla d’Honor i fou també designada consellera d'Estat. [XLl/EEiF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments