Cas Mut

Cas Mut GEO Aglomeració de cases situada a les afores de la ciutat d’Eivissa , a la part de ponent d’aquest municipi, al SE de la serra de Can Fita , a la falda del puig de Can Fita (o d’en Fita) i prop del barri del mateix nom, al sud de l’aglomeració anomenada Eivissa Nova . Pertany a la parròquia de Sant Pau , emplaçada al barri de Ca n’Escandell , a l’altre costat del segon cinturó de ronda. L’accés principal el té per la carretera del cementeri nou.

Cas Mut pren el nom, com és habitual, de la finca d’on va néixer. Una finca que havia estat prou gran fins que fou repartida en herència. Potser cap als anys 1940-50, ja segregada, es feren les primeres edificacions. Actualment el nucli té una trentena de cases. Són habitatges unifamiliars, d’una planta i envoltats de petits horts o jardins.

Tot i estar classificat com a sòl urbà les infraestructures i el equipaments urbans bàsics (carrers pavimentats, voravies, enllumenat, zones de lleure públic, clavegueram, aigua potable municipal, etc.) són inexistents. Des de fa uns anys el nucli ha deixat de créixer, a causa, en part, de les condicions restrictives que imposa la normativa urbanística en l’espai rústic.

No hi ha cap tipus de comerç ni de servei públic, no se celebren activitats de barri ni existeix una associació de vesins. Per tot això la gent de Cas Mut depèn molt del barri de Ca n’Escandell i es dol de la barrera que ha representat la construcció del segon cinturó de ronda. [GAM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments