Can Ramon de Baix

Can Ramon de Baix  GEO Barri residencial situat a la vénda des Coloms , dins la parròquia de Santa Eulària des Riu . És situat vora la carretera de cala Llonga, a devers 2 km de la vila de la qual depèn.

La finca de can Ramon, amb més de dos segles i mig d’antiguitat, dóna nom a l’actual barriada, que es començà a configurar a partir de 1960 amb la parcel·lació i venda d’una considerable extensió de terreny. La primera casa data de l’any 1961, encara que l’onada més important de construcció d’habitatges fou de devers els anys setanta, amb la configuració d’una senzilla xarxa viària.

Amb aproximadament 2 ha, s’hi recullen unes 20 cases i una població de 65 persones. La majoria de les cases són unifamiliars, d’una o dues plantes, i generalment amb jardí. Es tracta d’una urbanització bastant intensiva i, com a tal, és reconeguda com a zona urbana de Santa Eulària, encara que el 1996 era un nucli estancat. La major part dels residents de Can Ramon són de la mateixa parròquia, amb l’excepció d’una desena de persones d’origen peninsular. Es tracta de població jove ocupada al sector de serveis dins el mateix municipi i amb un nivell socioeconòmic que sol ser mitjà-alt.

La infraestructura del barri és composta per carrers pavimentats, xarxa d’aigües, enllumenat públic, numeració d’habitatges i servei de recollida de fems. Pel que fa a funcions, es tracta d’un barri exclusivament residencial amb serveis com un bar i una bugaderia.

A més a més, hi ha una associació de vesins, que agrupa igualment els residents del barri més proper, es Terç, que cada any celebra les festes de Sant Joan com a activitat de cohesionament de totes dues comunitats. [JcCT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments