Can Nadal

Can Nadal  GEO Barri residencial que pertany a la vénda des Coloms , dins la parròquia de Santa Eulària, al municipi de Santa Eulària des Riu . És situat a banda i banda de la carretera en direcció a la ciutat d’Eivissa, a gairebé un quilòmetre del poble de Santa Eulària, nucli del qual depèn.

L’actual barriada comprèn des del riu, a la seua part inferior, fins a dalt de tot d’un petit turó, sobre la finca que rep el nom de sa Barda d’en Fluixà, que limita més amunt amb la finca de can Nadal, topònim que es faria extensiu a tota la barriada.

El nucli començà a sorgir el 1960 amb la primera construcció, can Palau, que després passaria a convertir-se en un petit comerç d’alimentació; el barri anà creixent progressivament i lenta fins als anys 1972-1975, que és quan es detecta un creixement ràpid, amb la incorporació de noves tipologies de construcció, especialment edificis amb tres i quatre plantes.

Amb aproximadament 7 ha, s’hi recullen  32 construccions i una població de quasi cent persones. Les construccions solen ser d’una o dues plantes i generalment amb un petit jardí, tot i que a una banda de la carretera es troba un parell d’edificis amb més de dues plantes i un gran magatzem.

El barri disposa d’una senzilla xarxa de carrers estrets pavimentats, xarxa d’aigües, enllumenat públic, numeració de cases i contenidors. Malgrat que és un nucli declarat zona urbana de Santa Eulària, sembla haver-se estancat.

L’origen de la població és majoritàriament de la immigració peninsular, encara que hi ha un important nombre de gent de la mateixa parròquia. La població és ocupada en el sector de serveis i en la construcció i té un nivell socioeconòmic mitjà. La funció del barri és bàsicament residencial, encara que han sorgit usos industrials i de serveis vora la carretera, com són una fàbrica de blocs, tallers i un concessionari de vehicles, i fins i tot un magatzem de venda de fruita. [JcCT]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments