Can Frígoles

Can Frígoles 
1. GEO Aglomeració residencial situada a la vénda d’Arabí de Dalt , dins la parròquia de Santa Eulària des Riu , en aquest mateix municipi. També coneguda amb el nom de Can Pere des Puig, aquesta barriada és orientada al vessant E del puig de na Mossona i de la rota d’en Cardona, a gairebé un quilòmetre de Santa Eulària, nucli urbà del qual depèn.

Tot i que la casa de can Pere des Puig té una antiguitat de més de dos-cents anys, no fou fins al principi dels anys seixanta que es donà impuls urbanitzador amb la parcel·lació i posterior venda de la finca de can Pere des Puig primer, i, més tardanament, de can Macià i de can Pep d’en Joan. El procés de consolidació fou lent però continuat; actualment, el barri, amb una extensió d’unes 15 ha, recull vint-i-cinc cases i una població d’unes 90 persones. Bona part de les construccions són habitatges amb dues plantes, ja siguin unifamiliars, tipus xalet, o bé plurifamiliars, que solen dedicar-se  al lloguer. Són freqüents, també, cases de només planta baixa.

El barri està dotat d’una senzilla xarxa viària pavimentada, i una numeració de cases, així com un servei de recollida de fems. Es tracta d’un nucli jove i en contínua expansió, actualment reconegut com a zona urbana de Santa Eulària. La seua població és constituïda per una mescla de gent amb origen a la mateixa parròquia i de la immigració, tant de l’Estat espanyol com estrangera, població madura ocupada generalment en el sector de serveis dins el mateix municipi, amb un nivell socioeconòmic mitjà o alt.

A més de la funció residencial, aquesta aglomeració compta amb una guarderia infantil i un centre esportiu. [JcCT]

2. TOPON Petita aglomeració de cases —més aviat disperses— situada al nord de l’aeroport des Codolar , al municipi de Sant Josep de sa Talaia . [ERM]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments